Vad gör jag?


Kanske är det världens roligaste jobb: att få skriva och berätta. Det är svårt att ignorera alla dessa oberättade historier, alla spännande människor och företeelser som världen bara måste få veta om. Journalistens privilegium är att få presentera dem i form av reportage och artiklar. 

Den stora utmaningen är att inte bara informera, engagera, roa och oroa, utan också lämna någon form av bestående avtryck. Visst kan journalistik vara en förbrukningsvara, med kort bäst-före-datum, men förhoppningen är att i alla fall vissa berättelser ska lämna något spår hos någon läsare. Kanske nya kunskaper, insikter eller ett nytt intresse för någon fråga.

Med den bakgrund jag har föll det sig naturligt att skriva om ekonomi, företagande och samhällsfrågor. Jag skriver gärna om små företag, entusiastiska entreprenörer och okonventionella idéer. Men intressanta människor och berättelser har jag funnit i många andra sammanhang också. Ibland blir det kritiskt granskande reportage om ljusskygga företag och osympatiska företeelser.

Mina viktigaste rättesnören som skribent är integritet, inlevelse och noggrann faktakoll. Jag håller mina dead-lines och överenskommelser och vågar påstå att mina uppdragsgivare uppfattar mig som enkel att jobba med.

Förutom skrivandet har jag en del konsultuppdrag. Det mest regelbundet återkommande är som rådgivare och kursledare för nya företagare på Centrum för Egenföretagare i Göteborg. Andra uppdrag och utbildningsinsatser är också inom området företagsamhet, ekonomi , försäljning och marknadsföring.