Å andra sidor av mig
Jo, jag är ju inte bara journalist, utan också...

...en liten gnutta sportfåne. En sedan 20 år tillbaka avsomnad friidrottskarriär har lämnat spår i form av ett visst intresse för att röra på mig: lufsar gärna i skogen, åker skidor, simmar och spelar tennis.

Men favoritmotionen är den på hästryggen. Här pustar jag och dottern ut efter en härlig galopp på stranden i Georgioupoulis på Kreta. Annars hänger vi gärna på Göteborgs Fältrittklubb och umgås med våra två- och fyrbenta vänner.
Här är bildbevis för mina aktiviteter under Hockey-VM i Göteborg 2002. Egentligen gjorde jag inslag för TV3:s webb och hockey-extra kanaler .
Men en dag gjorde jag ett inhopp som kamerakvinna. I direktsändning. Under hela matchen. Med tanke på att TV3 var sändningsvärd för hela jippot, var det rätt häftigt. Om jag får säga det själv.

Och om jag själv får bestämma blir det musik också. Helst så mycket som möjligt. Här framträder jag med kvartetten Sugar & Spice på Bommens Salonger. Och med tretton år som medlem i kören Gothia Barber Girls, varav ett antal som vice dirigent, får jag nog medge att jag är fast. Har gått ned mig i barbershopträsket totalt.

När jag fick en förfrågan från Studieförbundet Sensus om jag hade några idéer för integrationsprojekt, svarade jag att  man borde bjuda in personer med invandrarbakgrund till våra körer - där får man ett nätverk  och  vänskap över alla gränser på köpet." Och så blev Kördagen för Mångfald till. Och innan jag visste ordet av, fann jag mig i full fart med att arrangera evenemanget tillsammans med Sensus. Ett par hundra människor lyckades vi dra ihop, ett tiotal körer och musikintresserade personer med invandrarbakgrund. Det var ett enormt slit, för trots den extremt positiva responsen är det ett stort steg från att vara positiv, till att faktiskt våga ta sig till en sammankomst av detta slag. Men kul blev det och det var ett projekt som kändes angeläget: De kommentarer jag fick från våra utländska deltagare värmde ännu flera månader efteråt.... Bekantskapen med vårt affischnamn, Cyndee Peters, ledde till trevliga samarbeten av annat slag. Men det är en annan historia!

Och sist men inte minst har jag en härlig familj. Mina kloka barn, Fredrik och Louise, har gett mig perspektiv på tillvaron och lärt mig vad som är viktigast här i livet. En kulen dag när motgångarna travar upp sig, kan man alltid hämta glädje och inspiration hos dem man tycker allra mest om!