Texter
Produktutveckling leder inte nödvändigtvis till att varor och tjänster blir enklare för kunden. Ofta blir det tvärtom. Krånglet och teknikstressen ökar. Varför blir det så fel? Är enkelhet är helt enkelt jättesvårt? Läs här om såväl avskräckande exempel som goda förebilder och fundera över vad du själv kan göra för att förenkla för dina kunder!.
Glädje gör att vi mår bra och även gör ett bättre jobb. Glädje är helt enkelt lönsamt. Läs här fyra artiklar på temat glädje från Livsstil - ett magasin från Livsstil i Väst, (samarbete mellan Västra Götalandsregionen och Volvo). Läs mer om hur bland annat djur, natur och kultur ger oss livsglädje!
Att köpa en säkerhetsväst för ridning är en bra investering i säkerhet. Det som skrivs i Råd&Rön brukar engagera och många fick också upp ögonen för att det säljs västar som inte är godkända. Strax efter artikeln infördes ett krav på säkerhetsväst för ungdomar vid hopptävlingar. 
En diplomat har landat. Uppdraget som ordförande i FN:s generalförsamling är slut. Arbetet som utrikesminister är också slut. Men Jan Eliasson ska bara vila upp sig lite genom att bygga stenmur och lyssna på musik. Och sedan är han redo för nya diplomatiska utmaningar. "Utrikespolitik är som en drog", konstaterar han.
Läkarens dom var hård: Du kommer aldrig mer att kunna arbeta med hästar. Så Ari sadlade om och utbildade sig till ekonom och marknadsförare. Men när ett tillfälligt jobb tog slut, föddes en affärsidé. Och hästar ingick, i allra högsta grad. Ari Pakarinen är en inspirerande bekantskap!
Egentligen var de chanslösa på grund av sin litenhet när fordonsindustrin började rationalisera sina inköp. Men i stället för att slås ut, bildade de små firmorna ett gemensamt bolag, och blev Volvos tredje största leverantör. Men långt ifrån alla lyckas med denna form av entreprenörsdrivna nätverksföretag. Läs om Netgroups och Vehiculums framgångsmodell!
De fyllde sex resväskor med sina tillhörigheter. Resten fick lämnas för gott. Sedan började flykten över Östersjön för att börja ett nytt liv i frihet - inte många mil bort, men ändå i en helt annan värld. Universitetsläraren och politikern Veera Araks berättelse är ett fascinerande levnadsöde, och ett stycke nutidshistoria.
Egentligen ville Leif Mannerström bli stridspilot. Men han föll på målsnöret i de tuffa uttagningarna. Istället följde han familjetraditionen och blev krögare. Det är han nöjd med idag. En brokig karriär har krönts med fler utmärkelser än han kan räkna. Äventyr har det inte heller saknats även om utmaningarna varit av ett mer fredligt slag än stridspilotens.
Tommy Körberg och Richard Wolff gör det. Leif Pagrotski och After Shave-gänget gör det. Till och med unga vegetarianer gör det: går till Jonsborgs gatukök på Avenyn för att stilla hungern.  Men om Pressbyrån får som de vill, går en 50-årig korvepok i graven vid årsskiftet. 
Hon trodde stenhårt på produkterna och ville satsa fullt ut. Nu står hon med ett lager värt ett par hundratusen kronor som hon inte kan sälja. Enligt överenskommelsen skulle det gå bra att lämna tillbaka varorna. Men att få tillbaka pengarna visade sig vara lättare sagt än gjort. Herbalifes affärsmetoder är minst sagt tvivelaktiga.
Marknadsförarna måste skärpa sig, tycker marknadsföringsgurun Philip Kotler, som talade på ett fullsatt seminarium den 14 oktober i Stockholm. Han serverade en analys av nuläget, kryddad med en titt i kristallkulan.  MiG:s utsända fick också en egen pratstund med professor Kotler
Texterna är skyddade enligt lagen om upphovsrätt.
(Kontakta mig om Du vill ha referenser eller fler exempel på publicerade texter!)